Yumurta Dondurma

Yumurta dondurma işlemi ile artık yumurta yaşınızı dondurmak mümkün.

Yumurta dondurma (yumurta saklama) nedir ?

Bayanlarda yaş ilerledikçe yumurta kalitesinin ve sağlığının azaldığı bilinen bir gerçektir. Çeşitli sebeplerden ötürü şu an için çocuk yapma planı olmayan bayanların, ileride kendi yumurtaları ile çocuk sahibi olabilmesini riske atmamak amaçlı, daha genç yaşlarında iken yumurtalıklarına yapılan tedavi sonrasında yumurtalıklarından alınan kaliteli yumurtalarının embriyoloji laboratuvarında dondurulup saklanması işlemidir.

Her bayan doğarken belli bir sayıda yumurta ile doğar. Yıllar geçtikçe, özellikle aylık regl (adet görme) ile ve yaş ilerledikçe yumurta sayısı gittikçe azalır. 40’lı yaşlara gelindiğinde yumurta sayısı ve kalitesi ciddi sayıda düşüşe uğrar. Çoğunluk yumurtalar sağlıklı değildir ve kişinin gerek doğal yollar gerekse tüp bebek tedavisi ile hamile kalması zorlaşır. Bu sebepten ötürü yaş 30’lara vardığında halen çocuk sahibi olmayı düşünmüyor iseniz yumurtalarınızı dondurup saklamanız uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilir. Böylelikle yaşınız ilerlese dahi genç ve kaliteli yumurtalarınız dondurulduğundan dilediğiniz zaman çocuk yapmanız mümkün olacaktır.

Özellikle hangi bayanlar için yumurta dondurma işlemi önemlidir ?

Bilgi: Yumurta dondurma işlemi için bayanın bakire olmaması gerekmektedir. Bakire bir bayanın bu işlemi yapması bakirelik zarını delebilme riskinden ötürü tavsiye edilmemektedir.

Yumurta dondurma tedavisi nasıl ilerler ?

Yumurtalarının dondurulup saklanmasını isteyen bir bayan gerekli kan tahlillerini yaptıktan sonra Ayda tüp bebek ekibimiz tarafından yönlendirilerek adetinin 2. veya 3. gününde ultrason muayenesi için çağırılır.

Muayenede her şey yolunda ise yumurtaların büyümesini sağlayacak olan hap ve iğne tedavisine başlanılır. Yaklaşık 12 gün süren bu tedavi sürecinde kliniğimizin belirleyeceği belirli aralıklarda kişi gelip kontrollerini olmalıdır.

Tedavi süreci tamamlandıktan yaklaşık 35-36 saat sonra genellikle sabah saatlerinde kişi operasyon için kliniğimiz ameliyathanesine alınır. Yaklaşık yarım saat süren tam anestezi altında kişi uyutularak tedavi ile büyütülen yumurtaları alınır. Hastamıza anestezi doktorlarımız tarafından verilen tam anestezi ile birlikte kişi hiçbir ağrı hissetmez.

Yumurtalar toplandıktan sonra aynı gün laboratuvarımızda işleme girerek kontrolleri yapılır. Toplanan yumurtalardan dondurmaya uygun olanlar dondurma işlemine girer ve dondurma tanklarında yerlerine bırakılarak saklanır.

Dondurulan yumurtalar gerektiğinde nasıl kullanılır? Bu süreç nasıl işler ?

Dondurulmuş yumurtalarını kullanmak isteyen bayan varsa partneri ile birlikte Ayda tüp bebek merkezimize başvurur.

Bay ve bayandan gerekli tahliller istenir.

Bebeğin oluşturulabilmesi için gerekli sperm hücreleri erkek partnerden alınarak işleme konulur.

Sperm hücreleri alındıktan sonra; dondurulup saklanılan yumurtalar Ayda tüp bebek ekibi embriyologları tarafından çözdürülür.

Yumurta ile sperm hücreleri birleştirilerek embriyoloji laboratuvarında geliştirilir ve embriyolar oluşturulur.

Bu süreçte; bayanın adetinin 2. veya 3. gününde başlatılan yaklaşık 12 günlük hap tedavisini son günlerini iğne tedavisi de destekler ve yaklaşık 17 günün sonunda oluşturulan embriyolardan bayanın rahmine transfer işlemi yapılır.

Bilimin bize sağladığı gelişen teknolojiler içerisinde yumurta dondurma tedavisi tüm dünyada büyük ilgi gördüğünden önem taşımaktadır.

Özellikle Avrupa’da çok yaygın olan yumurta dondurma işlemini ailelerin bile çocuklarına doğum günülerinde yumurta dondurma terapisi hediye ettikleri bilinen bir gerçektir.

Gerek kişinin kendinin bilinçli olması gerekse başkaları veya jinekoloji doktoru tarafından bilinçlendirilerek dünyada her gün yüzlerce bayan yumurtalarını dondurarak ileride çocuk sahibi olabilme ihtimalini artırıyor. Böylece daha rahat bir psikoloji ile hayatına devam edebiliyor.

Bilgi: Yumurtalar dondurulduktan sonra yıllarca saklanabilir. Çözdürüldüğünde ise aynı dondurulduğu zamandaki canlılığındadır.

Yumurta dondurma işlemi ücretine ne kadardır? İşlem ücretine neler dahildir ?

Yumurta dondurma işlemi ücreti 2.500 €'dur.

Bu işlem ücretine;


Yumurta dondurma işlemi ücretine neler dahil değildir ?