Tüp Bebek (IVF) - ICSI

Tüp bebek tedavisi işlemi nedir ? (IVF-ICSI)

Jinekoloji veya androloji doktorları tarafından kısırlık tanısı konulan çiftin doğal yollar veya kısırlık tedavisinde diğer üreme yöntemleri ile başarısız olduğunda kullanılan önemli bir tedavi yöntemidir.

Tüp bebek ya da bilimsel ismiyle in vitro fertilizasyon (IVF), bayanda bulunan her bir yumurtanın her bir sperm tarafından, vücut dışında suni olarak embriyoloji laboratuvarında döllenmesi ve geliştirilmesi ile gelişen embriyoların anne rahmine transfer edilmesi sürecidir.

Tüp bebek tedavisi kimlere uygulanır ?

Bayanlarda;

Erkeklerde;

Genel olarak;

Ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalıyım ?

Çiftin 1 sene boyunca korunmasız olarak düzenli ilişkiye girmesinden hamilelik gözlenmemesi veya hamileliğin düşüklerle sonuçlanması kısırlık sebebi olabileceğinden 1 sene sonunda bayanın jinekoloji doktoruna erkeğin ise androloji doktoruna başvurarak muayene olması gerekmektedir.

Yapılan muayene ve diğer üreme yöntemleri başarısız olduğu durumlarda tüp bebek tedavisine baş vurulması gerekmektedir.

10 adımda tüp bebek süreci;

Ayda Tüp Bebek Ekibi olarak, yumurta ve spermin birleştirilmesinde hangi tekniği kullanıyoruz ?

Laboratuvar ortamında yumurta ve spermin birleştirilmesi 2 türlü olabilmektedir;

Kliniğimizde en çok ICSI yani mikroinjeksiyon yöntemi tercih edilmektedir.

Mikroinjeksiyonun faydaları:

Mikroinjeksiyon yönteminin tercih edilmesinin nedenlerinden biri, hastanın yumurtalarının döllenme aşamasına girmeden kumulus zarından embriyoloji uzmanları tarafından ayrılarak olgun yumurtaların hangilerinin olduğu tespit edilip bu yumurtalara işlem yapılabilmesidir.

Bu sayede döllenme işleminde daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkar ve hastanın yumurta kalitesi ve derecesi bilinmiş olunur.

Sperm mikro iğneler yardımı ile direk olarak yumurta zarına bırakıldığından spermin yumurtayı delip geçememesi gibi riskler yoktur. Böylelikle yumurta ile spermin döllenme olasılığı daha yüksektir.

Mikroinjeksiyon yardımı ile mikroskop altında 40 kat büyütülerek seçilebilen spermler ile en kaliteli spermler seçilir ve yumurtaya aktarılır. Böylelikle hastanın embriyo gelişimine ve kalitesine büyük katkı sağlar.

Hangi durumlarda yumurta toplanıldığı ay transfer yapılamaz ?

Yumurta rezervi fazla olan özellikle PCO hastalarında vücudun yumurta toplama işleminden sonra dinlenip normale dönmesi gerektiğinden aynı ayda transfer planlanması mümkün değildir.

Yine aynı şekilde belirli hormon değerleri yüksek olan bayanlarda vücut en az 2 hafta dinlendirildikten sonra bir sonraki adeti ile transfer için tedaviye başlatılması hem başarı şansını arttırmak hem de hastanın daha rahat bir hamilelik geçirebilmesi için daha sağlıklıdır.

Ayda tüp bebek de başarı şansını daha da arttırdığı için, genellikle yumurta toplama ayından sonra kişinin vücudunun transfer işlemine hazır olduğu ay belirlenip o ay embriyolarını anne rahmine transfer etmeyi tercih ediyoruz. Bu tarz transfer işlemini donmuş embriyo transferi diye adlandırıyoruz.

Transfer işlemi yapıldığı gün kaç haftalık hamile olmuş oluyorsunuz ?

Blastokist yani embriyo gelişiminin 5. günü transferi yapan hastalarımız transfer gününden itibaren 2 hafta 5 günlük Embriyo gelişiminin 3. günü transferi yapan hastalarımız transfer gününden itibaren 2 hafta 3 günlük hamile sayılmış oluyorlar.

Transfer işleminden sonra anne adayı ne kadar zaman iğne ve hap kullanımına devam etmelidir ?

Tranfer aşaması ile birlikte anne adayının rahminin bebeğin tutunabilmesi için doğru şekilde hazırlanması gerekmektedir. Bunun içinde belirli hap ve iğnelere ihtiyaç vardır.

Bu hap ve iğneler;


Tüp bebek işlemi ücretine neler dahildir ?

Tüp bebek işlemi ücretine neler dahil değildir ?

TÜP BEBEK TEDAVİSİ İŞLEMİ ÜCRETİ: 3.500 €

KALAN EMBRİYOLARIN SAKLANMASI: YILLIK 600€